Skangaļu muiža, svečių namai

Aprašymai

Skangalių dvaras yra gražioje vietoje Vidžemės centre, Liepojoje, tarp dviejų miestų – istorinių ir turistų pamėgtų miestų – Cėsių ir Valmieros. Apie 11 km toliau yra Rauna, liaudyje vadinama mažąja Šveicarija. Atvykę pas mus galite pamatyti gamtos objektus - Mazo arba Lielo ellīti, Līču-Langgi skardžius ir Sietiņiezi bei Grīviņiezi pėsčiųjų take, taip pat Kazu Gravu. Taip pat netoliese yra Rauno Staburagas, Erelio skardžiai ir Vaivės Dzirnavas. Taip pat galite leistis į ekskursiją į šalia esantį Eduardo Veidenbaumo memorialinį muziejų „Kaláči“ ir Duonos namus. Atsigaivinti galėsite šalia esančiame Startu ežere. Pakeliui į dvarą galima sustoti ir apžiūrėti aukščiausią Baltijos šalyse geležinkelio tiltą per Raunos upę.

Nuo 1843 m. dvaras priklauso baltų vokiečių didikų Knirimų giminei. Voldemars von Knirim 1849 - 1935 (profesorius, agronomijos mokslų daktaras) kaimo dvarą su ūkiu, žeme naudojo savo reikmėms kaip vasaros rezidenciją. Švedijos ministras pirmininkas Olofas Palme (V. Knīrim anūkas) 1927 – 1986 m. vaikystės vasaras praleido savo senelio Skangalių dvare iki 1935 m., apie kurį savo knygoje „Vasara Skangaliuose“ aprašė Olofo sesuo Katrīna Palme.

2023 metų pradžioje dvaro pastatai ir teritorija perduoti Latvijos vaikų paramos fondui, kuris su šiluma ir rūpesčiu rūpinsis tolimesne jo plėtra ir gerinimu. Dvaro teritorijoje įkurti svečių namai, erdvus kempingas, taip pat konferencijų salė, seminarų salės. Vasaros sezono metu svečiai turėtų atsižvelgti į tai, kad teritorijoje vyksta įvairaus pobūdžio vaikų stovyklos, tačiau atsižvelgiant į dvaro teritorijos platybes ir galimybes, stovyklų vykdymas nedaro įtakos svečių poilsiui ir malonumui. gamta. Atsižvelgiant į tai, kad Latvijos vaikų rėmimo fondas yra ne pelno siekianti visuomeninės naudos organizacija, visos pajamos iš dvaro pastatų ar teritorijų naudojimo bus nukreiptos vaikų stovyklų ir treniruočių vietų gerinimui.

Jaukioje dvaro valgykloje galėsite pasimėgauti įgudusių šefų paruoštais valgiais. Valgių metu siūlome namuose užaugintas sezonines daržoves, vaisius, uogas.

Buvusiame Skangalų dvaro svirno pastate įrengta ekspozicija, kurioje per gido pasakojimą ir ekskursijos po dvaro kompleksą metu sužinosite apie dvaro istoriją, dabartį ir ateities planus.

Nemokamas wiFi interneto ryšys

Nemokamas internetas veikia visuose pastatuose, tačiau jo kokybė priklauso nuo jūsų kambario vietos.

Nemokama automobilių stovėjimo aikštelė. Teritorijoje yra kelios automobilių stovėjimo aikštelės, kuriose galėsite pasistatyti automobilį. Stovyklų reikmėms autobusai gali patogiai įvažiuoti į kiemą dalyviams išlaipinti/pasiimti.

Kavos aparatas. Valgomajame yra bet kuriuo metu klientams prieinamas kavos aparatas ir viskas, ko reikia arbatai gaminti.

Žaidimų aikštelė. Teritorijoje yra sūpynės, čiuožykla, vaikų namelis, lynų takas, tinklinio aikštelė, Geocaching trasa ir kt. pramogų galimybės vaikams.

Pirtis. Pirtį kaitiname pagal užsakymą. Šalia tvenkinys, laužavietė su kaladėlėmis ir grilis

Galerija
Video
  • video
Produktai, paslaugos, raktiniai žodžiai
Žemėlapis
    Statistika:
    Pilnai peržūrėta : 15374
    Parodytas paieškos rezultatuose : 226145
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimai
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimaiPRAŠYMO ŽAIDIMAI. Leiskitės į nepamirštamus Antrojo pasaulinio karo nuotykius su draugais ar kolegomis. Meskite sau iššūkį ir pažiūrėkite, koks išradingas, judrus esate patiriamas spaudimo ir ar galite išlaikyti loginį, analitinį mąstymą ir dirbti komandoje.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingai
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingaiLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Zemeņu krastiņi, kaimo namas
    Zemeņu krastiņi, kaimo namasZemeņu Krastiņi. Sodyba ant Ilza-Geranimova ežero kranto. Nakvynė, pirtis, baseinas, žvejyba, inventoriaus nuoma.
    Ūši, kempingai
    Ūši, kempingaiKolkasrago artumas, jūros ir pušų kvapo prisotintas oras, senoji istorija ir unikalus vietos identitetas – tai Kolkos bruožai, kuriuos sugėrė ir Ūšu sēta bei jos žmonės. Siūlome pažinti tolimojo šiaurinio Kuržemės kampelio tapatybę mėgaujantis ramiu poilsiu prie jūros.
    Improvement, SIA
    Improvement, SIAKraštovaizdžio sutvarkymas. Trinkelių klojimo ir klojimo paslaugos. Birių krovinių (žvyras, smėlis, dolomito skalda, juodžemis) pristatymas. Traktorių paslaugos. Žemės darbai Kelių tiesimas.
    Jaunpils pils, viduramžių pilis
    Jaunpils pils, viduramžių pilisJaunpils pilis yra viena iš nedaugelio viduramžių pilių, puikiai išlaikė savo pirminę išvaizdą.
    Cheirons, veterinarijos klinika - vaistinė
    Cheirons, veterinarijos klinika - vaistinėKlinikoje teikiame įvairiapusę visų rūšių veterinarinę pagalbą gyvūnams (šunims, katėms, šeškams, triušiams, jūrų kiaulytėms, žiurkėnams ir kt.) Ligų diagnostika ir gydymas, vakcinacija, mikročipavimas, gyvūnų chirurginės operacijos (įskaitant kastraciją, sterilizacija, navikų operacijos, kaulų lūžių operatyvinis ir konservatyvus gydymas, traumos, žaizdos ir kt.) Laboratoriniai tyrimai, rentgenas, ultragarsas.
    Rigess, Sodo technikos priežiūra ir remontas
    Rigess, Sodo technikos priežiūra ir remontasHusqvarna ir kitų gamintojų sodo technikos remontas, techninis aptarnavimas. Jūsų vejapjovės, žoliapjovės, pjūklai, traktoriai ar kita sodo technika paklius į patyrusias rankas, bus prižiūrima ir remontuojama.
    Geolite, geologijos darbai
    Geolite, geologijos darbaiGeolite. Geologiniai ir geotechniniai tyrinėjimai. Inžinerinių - techninių tyrinėjimų kompleksas, kuris naudojamas projektuojant statybas.
    Līcīši, apžvalgos ūkis
    Līcīši, apžvalgos ūkisSIA Līcīši ir viens no pirmajiem un joprojām lielākajiem kazu audzēšanas un kazas piena produktu ražošanas uzņēmumiem Latvijā. Mūsu darba kvalitātes garantija ir 17 gadu ilgā pieredze kazas piena produktu ražošanā!
    Visi banneri
    laba_seta_lit.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma